Bowlingcentrum Eindhoven

Eindhovense Bowling Vereniging (EBV)

De Mega Bowling Eindhoven biedt onderdak aan de Eindhovense Bowling Vereniging (EBV). De Eindhovense Bowling Vereniging , opgericht in 1965, is een van de oudste bowling verenigingen van Nederland. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF), en telt ca. 300 leden. De leden spelen hun Leagues, (competitie) maandag t/m vrijdag. Er zijn 6 leagues met elk hun eigen opzet. De meeste leagues worden gespeeld met een handicap formule. Dit is een bonus getal dat wekelijks wordt berekend aan de hand van het gemiddelde van de speler. Hierdoor is het mogelijk om ook als beginnende bowler competitief mee te spelen. Bowlen is niet leeftijd gebonden. Onze jongste spelers zijn 8 jaar en oudste 75.

De EBV heeft ook een jeugdleague die iedere woensdag avond wordt gespeeld. Onze jeugdspelers trainen onder leiding van professionele en gediplomeerde bowling trainers op dinsdag avond. De jeugd afdeling heeft al diverse nationale en international kampioenen voortgebracht.

Naast de huis leagues organiseert de EBV diverse (inter)nationale toernooien, Eindhovense kampioenschappen, interne toernooien zoals het knock-out toernooi en een eindejaarstoernooi. Daarnaast spelen diverse EBV teams in de nationale competities en wordt er jaarlijks deelgenomen aan regionale, nationale en internationale kampioenschappen en toernooien.

Als lid van de Eindhovense Bowling Vereniging biedt de Mega Bowling Eindhoven u speciale trainingtarieven.

Kom eens kijken tijdens een van de leagues, en ervaar dat naast bowlen als recreant, bowlen ook een zeer leuke en uitdagende wedstrijd sport is. Het bestuur en de leden van de EBV staan u graag te woord met informatie en advies.

Bowlingclub ‘The Oldtimers’

Wil jij ook op latere leeftijd nog actief en sociaal bezig zijn? Denk aan bowlen! Bowlen is een sport voor iedereen en je kan zeer laagdrempelig beginnen. Wij, Bowlingclub “The Oldtimers”, zijn een zeer gezellige groep van 55-plussers. En we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden!

Wat doen wij?

Bowlen is voor iedereen leuk om te doen. Het komt bij bowlen namelijk niet aan op kracht of uithoudingsvermogen, maar op techniek. Daarom maakt het niet uit of iemand groot of klein, jong of oud is. Bovendien kunnen vrouwen en mannen tegen elkaar spelen. Bowlingclub The Oldtimers is in 1983 opgericht door gepensioneerden van Philips. In de loop van de jaren is er een enthousiaste groep van 55-plussers ontstaan, waaronder nu nog een aantal leden van het eerste uur. Iedere dinsdagmiddag van 13:45 uur tot 15.15 uur spelen wij een potje in de Megabowling aan de Vijfkamplaan 6a in Eindhoven.

Dinsdag middag, vooral een heel gezellige middag!

Er wordt onderling een competitie gespeeld, zodat er ook een wedstrijdelement is. Om ook beginners een kans te geven, spelen we net als bij golf met een zogenaamde ‘handicap’. Hoe beter je bent, hoe minder bonuspunten je krijgt. Maar naast het bowlen gaat het ook om de gezelligheid. Na afloop nog wat na kletsen met een drankje aan de bar of gezellig aan de tafel is nooit weg.

Wil jij ook bowlen?  Ben je nieuwsgierig en wil je eens kennis komen maken? Heel graag!

Lijkt het jou leuk om te bowlen bij onze club? Dan ben je van harte welkom! De contributie bedraagt 90 euro per speeljaar (van september t/m mei) plus 2,00 euro per speelmiddag. Geen geld voor het plezier wat u ervoor terugkrijgt! De bowlingbal en de bowlingschoenen worden door het bowlingcentrum gratis ter beschikking gesteld. Als je wat meer ervaring hebt opgedaan kun je overwegen om zelf bowlingschoenen aan te schaffen en misschien een eigen bal. Het is geen verplichting.

Praktische informatie

Opgeven kan via: Ad van Falier (wedstrijdleider), tel. 06 22 015 771 of e-mail falier@chello.nl of wat nog beter is: kom gezellig langs op een dinsdagmiddag vanaf ca. 13:00 uur zijn wij aanwezig. Indien je interesse hebt, kan je direct mee bowlen en kan je daarna nog beslissen of je lid wilt worden.

Website

Wil je nog meer informatie over onze club bekijk dan de site: www.bowlingoldtimers.nl

Senioren Bowling Club

S.B.C. is de afkorting voor Senioren Bowling Club, een gezellige club voor mensen van 55 tot 100 jaar. Wij spelen iedere donderdagmiddag in de Mega-Bowling Woensel , Vijfkamplaan 6a te Eindhoven, van 13.30 uur tot 15.30 uur. met 12 teams van 5 personen op 12 banen in competitie verband.

Vooral niet professioneel maar voor ons plezier.  Iedere 10 weken roepen we het team met de meeste punten uit tot periode kampioen. Van begin september tot eind april spelen we 3 periodes. We eindigen het seizoen met de play-off en een feestelijke afsluiting in de vorm van een etentje of een verrasingsbusreis.

Voor de echte liefhebbers spelen we in de zomer van eind mei tot begin augustus de zomer-leaque.

Informatie

Meer informatie waaronder, contactgegevens, kunt u vinden op www.sbcbowlen.nl

Correspondentieadres: Amer 25, 5704 RA Helmond t.a.v. mevr Tony Harks

. Als u denkt dat is ook wel iets voor mij, kom dan gerust eens kijken en doe een potje mee.

Nieuwe leden zijn bij ons altijd welkom.

Midweek Strikes

Iedere Woensdagmorgen zijn de zes teams van de Midweek Strikes enthousiast en gezellig in de weer om in competitieverband te strijden om de hoogste drie plaatsen. Een score in de top-drie wordt uiteraard beloond met een prijsje.

Met de huidige zes teams kunnen we per jaar precies één competitie spelen en houden dan drie zomermaanden vakantie.
Daarnaast is een plaats op de “Ladder” een zeer begeerde persoonlijke score: wie deze week één of meer games van minstens 150 punten weet te scoren komt volgende week op de ladder!

De Midweek Strikes Bowling Club bestaat al, schrik niet! 45 jaar!

Informatie

Wil je meedoen? Bel dan even met Nonny, (040-2415059)

 

Bowlen? Bel 040 - 2 95 95 95
of maak een online reservering!

Wij zijn elke dag geopend vanaf 10:00 uur

Adres

Bowlingcentrum Eindoven
Megabowling Woensel
Vijfkamplaan 6a
5624 EB Eindhoven
040 - 2 95 95 95